Kanotur til Isvika på Valnesvatnet

I juli 2016 skulle vi ta den første overnattingsturen med Ally-kanoen vår, og valget falt på Isvika på valnesvatnet.

Ettersom kanoen var rimelig ny og vi hadde blitt passelig plaget med å montere den, la vi kanoen ferdig oppslått på taket av bilen og valgte heller å kjøre litt forsiktig de 3 milene det er å kjøre fra Mørkved til Valnesvatnet. Dermed kunne vi løfte den rett ned fra taket når vi kom fram og legge den på vannet.

Full båt

Kanoen var bra full. I tillegg skulle også fotografen være med 🙂

På denne turen hadde vi med oss våre to Border-Collier samt vi hadde en Rotweiler og en Golden retriever som vi passet for noen venner denne helga.

I tillegg hadde vi telt, mat og drikke, klær og annet vi trenger for å ligge ute en natt. Vi hadde også med oss litt ved men ikke så mye ettersom vi regnet med det var noe der som vi kunne brenne.

Dermed kan du si at Kanoen var passelig full når vi hadde fått lesset alt om bord og var klare for å teste kanoen for andre gang noen sinne.

 

Padleturen

Padlingen innover Valnesvannet gikk helt fint. Været var godt og vi holdt oss stor sett langs land på den ene eller den andre siden av vannet. Unntatt over vika fra Falkflogdalen hvor vi egentlig krysset rett over.

I dette vannet er det en øy som så veldig lovende ut med tanke på overnatting i telt, og vi peilet oss inn på denne øya ganske tidlig. VI oppdaget derimot at den var opptatt, så vi så heller et sted lenger fram som så ut til å kunne være bra.

Isvika er egentlig ganske fantastisk. Det er 3,5 km å padle for å komme dit, og når du kommer til stedet vi overnattet er det en terskel ytterst i vika som er bare noe cm dyp, før det blir dypere igjen innenfor. En naturlig molo hvis man trenger det.

Det ligger noen hytter lenger oppe i lia bak der og det går en vei opp til disse fra vannet like bortenfor vika. Vi hørte at noen kjørte 4-hjulig opp fra naustene, men veien er så skjult at vi så dem ikke.

Det er ikke tørr ved i denne vika, så ta med det hjemmefra. Vi fant noen få døde kvister som vi til slutt fikk fyr på I tillegg til den veden vi hadde med oss fra Shell.

Hundene stortrivdes i området, da det var naturlige sperringer på alle kanter slik at vi ikke trengte å ha de i bånd. I tillegg var vannet inne i vika passelig varmt så hundene badet en god del.

På morgenen våknet vi ganske tidlig og fikk padle hjem i stilla som ofte finner sted på morgenen. Det var en magisk opplevelse når det er helt blankstille og folk ikke har våknet enda.

Dette er den perfekte nybegynner-tur – hvis været er bra. Tror likevel man skal være obs på vind fra Falkflågdalen ettersom du må krysse åpent vann for å komme forbi denne.

Vi brukte i underkant av en time hver vei og anbefaler turen på det sterkeste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *